Overnameadvies

Loopt u met plannen om uw bedrijf te verkopen of wilt u een bedrijf starten of overnemen? Er komen dan veel vragen op u af. Is de onderneming verkoopklaar? Wat is de waarde van de onderneming? Wat zijn de fiscale consequenties? Zijn de juridische aspecten goed geregeld? Is de overname te financieren? Hoe ziet de oudedagsvoorziening eruit? De specialisten van Van Lienden & Kooistra Overnameadviseurs hebben de expertise om u bij deze vraagstukken te adviseren.

Ons advies en onze begeleiding omvatten onder meer:

  • Aan- en verkoopbegeleiding. We analyseren de financiŽle, fiscale en juridische aspecten bij een koop of verkoop. U hebt een sparring partner bij het complete (en complexe) proces, van onderhandeling tot en met implementatie.
  • Bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Als er sprake is van bedrijfsovername binnen de familie, spelen specifieke aspecten een rol. Is de opvolger geschikt? Hoe wordt de financiering geregeld? En de zeggenschap? VLK Overnameadviseurs begeleidt u bij het complete traject.
  • Waardering. We berekenen de waarde van uw onderneming. Een cruciale basis voor onderhandelingen.
  • Due Dilligence. Als onderdeel van het koopproces voeren we een boekenonderzoek uit bij de onderneming die u overneemt.
  • Herstructurering. Hebt u plannen om uw onderneming te verkopen? Dan is het zaak dat u de optimale structuur in uw onderneming aanbrengt. Optimaal, zowel vanuit fiscaal als juridisch oogpunt.
  • Verkoopklaar maken. Als u uw bedrijf gunstig wilt verkopen, is het zaak dat u dit verkoopklaar maakt. Wij houden uw organisatie tegen het licht en helpen u bedrijfsprocessen te optimaliseren c.q. uw rendement te verbeteren.

Actueel

Overdracht aandelen aan bv voor te lage waarde

De houder van een aanmerkelijk belang in twee Nederlandse bvís kocht in december 2004 voor...

Lees verder

Proefprocedure box 3

Volgens artikel 1 van het Eerste Protocol (EP) bij het Europese Verdrag ter bescherming van de...

Lees verder

Willem de Jong AA RAB

Accountant / MKB-adviseur

06-20490964

Meer info